På toppen ved hjælp af Touch for Health

Nora

Udsigten er ubeskriveligt smuk med bjerge så langt som øjet kan se: Bjerge med forskellige farver og former, nogle så høje at de er dækket med sne. Solen skinner skarpt fra skyfri himmel, luften er klar og stilheden omfavner os. Vi befinder os i over 4700 m højde i Andesbjergene i Peru og nyder øjeblikket. Lige pludselig kan vi se, at vi ikke er alene: et stort flok får græsser i nærheden upåvirket af vores færden. Det føles som om at tiden står stille. Naturens skønhed er ubeskriveligt.

udsigt

Før det kunne lade sig gøre at nyde øjeblikket i en højde, som vores krop ikke er vant til, forberedte vi os ved hjælp af 14 musklers målafbalanceringer: “ Jeg nyder udsigten i over 4000 meters højde”, “Min krop har det godt i alle højder” samt “Jeg har det dejligt i alle højder” er eksempler på de målsætninger, vi indledte afbalanceringer med.

Vi var fire personer af sted, min mand Peder, døtrene Ida og Nora samt mig selv. En 14 musklers målafbalancering tog 5-15 minutter for hver af os, og den tid var godt givet ud. Vi startede med de daglige afbalanceringer fire dage før at vi skulle op i højlandet, da vi kom fra Lima som ligger ned til havet. Før det havde vi indstillet vores kroppe til de syv timers tidsforskel i forhold til Danmark, også ved hjælp af Touch for Health afbalanceringer.

Da vi lavede afbalanceringer før vores eventyrlige trekkingstur, viste det sig at både central og guvernørmeridian havde brug for afbalanceringer, særligt når Nora og jeg blev afbalanceret. Det giver god mening, at det var netop disse meridianer der havde brug for “omstilling”, fordi hjernen bliver udfordret i de højder på grund af mindre iltindhold i luften.

Ud over 14 musklers afbalanceringer forberedte vi os på turen allerede hjemmefra ved at starte med at tage ingefærkapsler, som virker forebyggende på højdesyge. Undervejs på turen blev der serveret os te af friske munja- og cocablade som forebyggelse af højdesyge, planter som de lokale også bruger selv.

Nu ville det være dejligt at kunne fortælle, at vi slet ikke blev påvirket af højdesyge. Det var ikke tilfældet, specielt Nora og jeg havde vanskeligheder blandt andet med svimmelhed, hovedpine og følelsen af mangel af luft i lungerne, når vi kom over 3500 meters højde. Men det forhindrede os ikke til at gennemføre vores tur og opleve det smukke bjerglandskab med egne øjne!

Jeg er sikker på, at 14 musklers målafbalanceringer var medvirkende til, at vi kunne klare turen, uden at blive mere påvirket af højder end vi gjorde: Kroppen blev programmeret til at klare den store udfordring, den blev udsat for, og vores mål om at nyde udsigten blev til virkelighed.

Touch for Health er et redskab, som vi nyder meget godt af i dagligdagen i vores familie, også når vi er på ferie. Ved hjælp af 14 musklers målafbalanceringen er det enkelt at give kroppen et kærligt skub i den retning, man gerne vil bevæge sig hen imod – helt op til toppen!

Version 2

Med ønsket om et godt efterår til alle

Anne Hiitola-Pedersen