Kinesiologi

Anne Hiitola-Pedersen. Foto: Birthe Havmøller

Anne Hiitola-Pedersen. Foto: Birthe HavmøllerKinesiologi er en blid og tryg behandlingsmetode, som kan bruges til at genskabe en naturlig balance og velvære i din krop, psyke og sjæl.

Kinesiologien er udviklet i 1960´erne af den amerikanske kiropraktor G. Goodheart, som kombinerede sin viden om kroppen med den traditionelle kinesiske tanke om livsenergi, som strømmer ind i vores krop via energibaner, de såkaldte meridianer.

Til grund for kinesiologien, og mange andre alternative behandlingsformer, ligger der en forståelse, at vi mennesker har et energisystem, som transporterer livsenergi rundt til kroppen og sindet. Forudsætningen for et godt fysisk og psykisk helbred er, at livsenergien frit kan cirkulere i kroppen. Sygdomme og andre ubalancer opstår, hvis cirkulationen bliver forstyrret, og energistrømmen kommer ud af balance.

En grundlæggende tanke i kinesiologien er, at alt hvad vi oplever, lagres i kroppens energisystem som en slags ”kropshukommelse”, og at man kan få adgang til denne kropshukommelse via en muskeltest.

En kinesiologisk muskeltest foregår ved at kinesiologen lægger et let pres på nogle bestemte af kroppens muskler, som personen at prøver holde oppe. Hvis personen kan holde en bestemt muskel, f.eks. en armmuskel oppe, mens kinesiologen presser vedkommendes arm let nedad, betyder det at livsenergien cirkulerer frit i den bestemte energibane, som forsyner musklen med energi. Hvis armen giver efter for presset, er det tegn på en energimæssig blokering.

Efter kortlægning af eventuelle energiblokeringer ved hjælp af muskeltesten afklares de metoder, der kan frigive energien, sådan at livsenergien igen kan blive transporteret frit til kroppen og sindet.

Læs mere under ‘Konsultation‘ og ‘Priser

Anne Hiitola-Pedersen. Foto: Birthe Havmøller
Foto: Anne Hiitola-Pedersen med klient i kinesiologiklinikken.