Muskel- og ledmobilisering


Som noget spændende nyt kan jeg tilbyde traditionel finsk muskel- og ledmobilisation på klinikken som elevbehandlinger. Jeg startede uddannelsen i efteråret 2016 og regner med at være færdiguddannet i foråret 2019.

Her kan du læse lidt om metoden og hvis du er interesseret at få en tid, kan du bestille en tid via bookingsystemet her på hjemmesiden.

Muskel- og ledmobilisation

Kalevalainen mobilisaatiohoito © Kalevalainen jäsenkorjaus™
Muskel- og ledmobilisation er en blid helkropsbehandling med rødderne i finsk folkekultur. Metoden er første gang beskrevet på skrift i Kalevala, Finlands mytologiske nationalepos.

Metoden bruges til at frigøre kroppen for ubalancer, som blokerer for dens bevægelighed og funktionsniveau. Kroppens muskler og knogler er forbundet med hinanden ved hjælp af bindevævet, som danner lange bindevævslinjer fra top til tå. Det gør, at problemet ét sted i kroppen kan give smerter et helt andet sted. Næste gang du han ondt i lænden eller nakken, skal årsagen måske findes i anklen?

Muskel- og ledmobilisation bygger på et samarbejde mellem personens bevægelser og blid manipulation af kroppens led og bindevæv ved hjælp af let tryk og berøring – forskubbede led kan komme smertefrit på plads uden et pludselig ryk eller tryk.

Behandlingen udføres både liggende og siddende. Behandlingen starter fra fødder, fortsætter til benene og ryggen samt skulder-nakkeområdet. Hvis der er behov for det, kan arme, hænder og fingre også behandles. Formålet er at få behandlet alle kroppens kompenserede skævheder, så at hele kroppen kan finde en ny balance.

Mobiliseringen medfører en afbalancering af centralnervesystemet, muskler samt blod- og lymfecirkulationen. Der ses ofte en psykisk reaktion efter behandlingen, da tidligere spændinger og traumer i kroppen kan blive forløst.

I 1996 blev der lavet et pilotforsøg og i 2003-2005 lavede Kuopio Universitet en blindundersøgelse af metoden. Muskel- og ledmobilisation viste sig at øge både kroppens bevægelsesfrihed og forsøgspersonernes livskvalitet i betydeligt højre grad end fysioterapi og massage, som kontrolgruppen blev behandlet med.

Selve behandlingen tager 1-1 ½ time. Terapeuten skal kunne se dine led og have hudkontakt, så behandlingen foregår i undertøj. Behandlingerne udføres med 1-2 uges mellemrum og antallet af behandlinger er afhængig af den enkeltes problemer. I gennemsnit er der brug for 2-4 behandlinger. Ved behov anbefales øvelser og træning til vedligeholdelse af korrektionerne.

Pris pr. behandling i efterår 2017 – forår 2018 (elevpris): 450 kr.
Tidsbestilling via bookingkalenderwww.annehiitola.dk