Et guldkorn fra Touch for Health lærestof

Det er et lykketal indenfor kinesisk filosofi, det kaldes apeiron eller lemniskat i græsk filosofi, det symboliserer vejen til oplysning i buddhismen, det kan ses i hulemalerier rundt om i verden, det indgår i religiøse ceremonier indenfor mange kulturer, det er i stor stil repræsenteret i keltiske smykker og det danses i tango? Det bruges også som talsystem i computere og er et vigtigt tal i kemiens verden.

Du har sikkert gættet, at det er 8-tallet, jeg henviser til. Vi lærer 8-tals energiafbalancering på Touch for Health/Basiskursus 3, efter at vi har lært 14 meridianer og deres forløb at kende. Vi lærer at energien, ud over at bevæge sig i energibanerne i kroppen, også bevæger sig på kryds og tværs i kroppen i smukke 8-tals mønstre.

8-tals figuren blev præsenteret i kinesiologien af Alan Beardall i begyndelsen af 70´erne. Hans inspirationskilde til testning og afbalancering af 8-tals energier var tibetansk filosofi og kunst.

John F. Thie udviklede metoden til det, vi nu lærer på Touch for Health, basiskursus 3. Sidenhen har mange andre kinesiologer, især Bruce og Joan Dewe (PKP-kinesiologi), samt Paul og Gail Dennison (IK-kinesiologi), udviklet og udvidet 8-tals energiafbalanceringer til gavn for mange.

8-tals afbalancering
Foto: Birthe Havmøller, redigeret af Anne Hiitola-Pedersener en fantastisk enkel og dybtgående metode, som knytter kroppens energisystemer sammen, så de fungerer som ét harmonisk netværk. I Touch for Health lærer vi at tegne 8-taller i 8 forskellige positioner på kroppen: tre foran, tre bag, én ovenpå hovedet og én under fødderne. Ved hjælp af muskeltest afgør vi hvor og i hvilken retning energiflowet skal skubbes.Vi kan også skubbe energien i gang ved at tegne 8-taller andre steder på kroppen, hvor energien er gået i stå: det kan være fx stive led, et ar eller et smertested på kroppen.

Copyright Annehiitola.dkHvis vores tanker kører rundt, og vi har svært ved at slappe af, kan vi stoppe op et øjeblik, løfte armene op foran kroppen og tegne liggende 8-taller i luften. Denne bevægelse fremmer kommunikationen mellem højre og venstre hjernehalvdel.

I min dagligdag på klinikken har mine børneklienter tit behov for 8-tals afbalancering. Dette spiralformede uendelighedstegn, der aldrig stopper og aldrig begynder, hjælper kroppen med at genfinde sin egen rytme, efter den har været i ubalance. Jeg har også tit oplevet at klienter, som har problemer med rygsøjlen, har stor gavn af 8-tals afbalancering på det bestemte område i ryggen, hvor smerterne er.

Vi bruger også tit 8-tals afbalancering herhjemme: mit livlige barnebarn på 15 mdr. bliver helt stille og nyder det, når jeg, eller en anden voksen, tegner 8-taller på hendes ryg om aftenen – den lille krop falder til ro efter en dag med mange indtryk og sansepåvirkninger.

Selv oplevede jeg for nylig hvor effektive 8-taller er: efter en ordentlig omgang forkølelse havde jeg smerter og ubehag i hele kroppen. Min datter gav mig 14 musklers afbalancering og efterfølgende 8-tals afbalancering. Sikke en forskel det gjorde, det kan varmt anbefales til alle efter en sygdomsperiode!

8-tals energiafbalancering er en af de mange nemme og effektive metoder, som vi lærer på Touch for Health kurserne, og kan bruges som en del af en afbalancering eller som et energiløft i hverdagen.

 

Med kinesiologihilsen

TFH logoAnne Hiitola-Pedersen
Instruktørtræner for Touch for Health – instruktører