Vild med Touch for Health uddannelsen

TFH_PR_panorama

Vild med Touch for Health uddannelsen

Når man laver en lagkage, starter man med at lave en bund. Eller hvis man har travlt, så køber man én. Derefter laver man nogle velsmagende lag med forskelligt fyld, så lagkagen bliver spændende og lige præcis sådan, som man har lyst til, at den skal være.

Sådan er også Danske Kinesiologernes uddannelsesmodel bygget op. Med grunduddannelse (Touch for Health, Kropsafbalancering, Basiskurser) i bunden bygger man videre med forskellige kurser efter ens egen interesse og eget behov.

Jeg hører til dem, der er helt vilde med bunden. Jeg vil gerne bidrage til, at vi er bevidste om, hvor vigtigt det er for at få en suveræn lagkage, at bunden er solid, lækker og velbagt. Jeg har valgt at arbejde med Touch for Health, fordi den bund kurset repræsenterer, er unik, velafprøvet og opskriften er enkel og internationalt anerkendt.

Hver gang jeg har en ny klient, bliver jeg sammen med klienten fascineret over kroppens evne til at vise en forandring i vedkommendes energitilstand ved hjælp af muskelsvar. Det er en stor oplevelse for en person at kunne mærke, hvordan éns muskler afspejler energitilstanden og responderer på forskellige afbalanceringsmetoder. Det er det, der er helt enestående ved Touch for Health: Personen kan ved hjælp af forskellige muskeltests selv mærke, hvad der styrker og hvad der ikke styrker den pågældendes energibalance. Han eller hun har fortsat kontrollen og autoriteten i testsituationen, ved selv at kunne mærke de forandringer der sker i kroppen og ved at kunne fortælle til mig, hvad der føles styrkende og energigivende.

En meget vigtigt del af Touch for Health er dens enkelthed. Jeg tør at påstå, at man faktisk kan nøjes med lagkagens bund, især hvis man mest er interesseret i at hjælpe familie og venner med deres mål, ønsker og udfordringer her i livet.

Jeg har for eksempel givet og modtaget Touch for Health afbalanceringer utallige gange om morgenen, lige før man skal ud af døren og møde en dag, som føles lidt uoverskuelig. Det kan være på grund af de opgaver der venter, dårlig nattesøvn, smertende krop eller andre udfordringer. En hurtig 14 musklers kinesiologi afbalancering med et positivt mål for dagen gør en himmelvid forskel på ens oplevelse af nuet!

John Thie, som udviklede Touch for Health og videregav rettighederne til International Kinesiology College, beskriver formålet med Touch for Health følgende:

Formålet med Touch for Health er at:
(Fra John Thie’s, Touch for Health, Complete Edition, 2005)

  1. Forøge din livskraft, din balance og din modstandskraft.
  2. Finde din Telos – opleve at dit daglige liv giver mening og har et formål.
  3. Hjælpe dig til at yde optimalt og til at præstere dit bedste – forbedre din livskvalitet og hjælpe dig til at se og værdsætte dine præstationer.
  4. Forbedre healingsprocessen og fremskynde helbredelsen – optimere kroppens medfødte selvhelende kræfter.
  5. Opdage og udvikle dine naturlige evner til at heale – vi er alle i stand til at hjælpe hinanden til at få det bedre gennem menneskelig berøring (for sundhed!). Nogle af os har en medfødt evne til at heale, hvilket kan føre til en levevej, som giver mulighed for at hjælpe andre og give livet mening.
  6. Forøge din evne til selvhjælp – øge bevidstheden om og effektiviteten af, hvordan du tager vare på dig selv.
  7. Få en ny fornemmelse af at tage ansvar for din egen sundhed – der er altid håb. Når vi står over for sygdom, stress eller smerte, når vi møder udfordringer eller begrænsninger af enhver art, kan vi gennem afbalancering umiddelbart og spontant opleve subtile og dramatiske forbedringer.

Har du fået lyst til at arbejde mere med det grundlæggende kinesiologi, Touch for Health, og videregive det til andre, kan du fortsætte med TFH studier ved at tage TFH 5, TFH Training eller TFH metaforer. Ved at tage TFH Training kan du blive instruktør i Touch for Health 1-4.

Hvis du har taget Basiskurser 1-4 eller Kropsafbalancering 1-4, skal du lige have 1 dages TFH opdateringskursus, før du kan deltage i TFH 5.

TFH logoMed kinesiologihilsen
Anne Hiitola-Pedersen
Instruktørtræner for TFH instruktører
Fakultetsmedlem af International Kinesiology College IKC