Skub energien i gang

I kinesiologien, ligesom i mange andre alternative behandlingsformer, arbejder vi med 14 meridianer.

Meridianer er ”energiledninger”, der transporterer energi, ”qi”, til hvert eneste sted i kroppen, som fx. organerne, tænderne og ledderne. Meridianerne påvirker også hvert fysiologisk system i vores krop, som immunforsvaret, nervesystemet, kredsløbet, åndedrættet, fordøjelsen, skelettet, kirtlerne, lymfesystemet og musklerne.

Energigennemstrømningen i meridianerne kan blive blokeret af forskellige faktorer som fx. stress, sorg, mangelfuld kost, fysiske belastninger, miljøpåvirkninger m.m. Hvis meridianens energi bliver blokeret, kan den ikke transportere energi optimalt rundt i kroppen.

Allerede på den første Touch for Health –kursus lærer man hvilke 14 muskler, der relaterer til de enkelte meridianer og organer. Kursisterne lærer at undersøge meridianernes energitilstrømning ved hjælp af de bestemte muskler. Endvidere lærer kursisterne flere forskellige metoder til at ”skubbe” energien i gang i de meridianer, hvor gennemstrømningen er forstyrret.

Én af metoderne er at følge meridianernes bane med let hånd langs kroppen. Du kan prøve det selv: klik på videoen og start ”en meridianvandring” langs de 12 viste organmeridianer på din egen krop i pilenes retning. Brug flere fingre, så du lettere ”rammer” strømmen.

Slut af med de to sidste meridianer, som giver energi til hjernen og centralnervesystemet: Stryg op fra skambenet til lige under midten af underlæben (centralmeridian). Start derefter ved halebenet og stryg op langs rygsøjlen, op over hovedet og ned over ansigtet til midt på overlæben (guvernørmeridian).

Det kan være at du oplever forøget energi, smertelindring eller større velvære?