Hjertemeditation for ro og balance

Denne hjertemeditation er fra materialet til Procesgruppe hjertet i centrum. Procesgruppe hjertet i centrum starter to gange om året. Du kan læse mere om det her på hjemmesiden.

Formålet med meditationen er at give dig ro og fred, så at du, i stedet for at være bekymret, fyldt med ængstelse, irritation eller andre negative følelser, kan mærke ro og balance i dit hjerte og videregive det til dine omgivelser.

Du får her meditationen både som en tekst og lydfil. Jeg håber at du får glæde af det.

Det første er at sikre dig, at du uforstyrret kan lytte til denne meditation, der varer ca. 15 minutter.

Hjertemeditation som lydfil

Hjertemeditation som tekst:

Stå, sid eller lig afslappet. Luk dine øjne når du er klar til det.

Giv dig lov til at slippe spændinger mens du trækker vejret ind og puster ud, lidt dybere end du ellers plejer.

Lad så din krop og vejtrækning passe sig selv mens du flytter din opmærksomhed til det, der rører i dig lige nu. Mærk efter, om der er nogle bekymringer eller andre svære følelser, der påvirker dig lige nu.

Accepter følelsernes tilstedeværelse, og flyt din opmærsomhed til hjerteområdet. Lad først din opmærksomhed hvile på brystkassen. Mærk energien. Glid nu blødt med din opmærksomhed ind i hjertechakraet, dybere og dybere, uden tvang.

Mærk et sted i dit hjerteområde, hvor der er ro.

Hvis du ikke kan mærke det, er det også fint, bare hold din opmærksomhed der dybt ind i dit hjertechakra.

Dernæst flyt din opmærksomhed fra hjertet nedad gennem din krop, ben og fødder og videre dybt ned i jorden. Det er som om du bliver opmærksom på dine rødder, som er mindst dobbelt så dybe som din krop er lang.

Forestil dig at dine rødder er solidt plantet i jorden og at du, gennem dine rødder, for en kontakt til jordens energi.

Forestil dig nu, hvordan jordens varme dybe energi strømmer op igennem din krop til dit hjerte. Lad den strømme ind.

Dernæst flytter du din opmærksomhed fra hjertet opad gennem hals, pande og toppen af hovedet og videre højt op i Universets kærlige lys. Også her åbner du en kanal fra dit hjerte og højt op i Universet. Rejs tilbage gennem kanalen og træk Universets kærlige kraft ned i dit hjerte.

Lad din hjerteenergi blande sig med jordens dybe energi og universets kærlige kraft ind i dit hjerte.

Forestil dig, hvordan denne energiblanding, som er nænsom og kærlig, fylder dit hjerte, renser alt som er tungt, smertefuldt og negativt. Lad energiblandingen strømme videre i dit hoved, krop og dit energifelt. Denne energi renser alt på sin vej igennem dine celler og aura.

Forestil dig, hvordan energien strømmer ud til dine omgivelser og spreder en vibration af ro og kærlighed i dine omgivelser.

Til sidst mærker du hjerteområdet igen og lader den kærlige energi danne et gyldent energi-lag omkring dig.

Nu er det tid til at vende tilbage til din dagsbevidsthed, stille og roligt. Åbn dine øjne igen, stræk din krop og mærk, hvordan du har fået fyldt din krop med healende energi.

Tak tak tak!